Ny undersøgelse:
Faglærte arbejdspladser forsvinder (også)

Elever_NEXT
50.000 faglærte job er forsvundet fra det danske arbejdsmarked fra 2004 til 2017, viser ny analyse, men behovet for erhvervsfaglig arbejdskraft er trods udviklingen fortsat høj, vurderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. På billedet ses elever på NEXT i Københavns Nordvestkvarter. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
30. nov. 2020 06.00
På 15 år er der forsvundet 50.000 faglærte job fra det danske arbejdsmarked, mens jobvæksten har været støt stigende for folk med videregående uddannelser, viser ny analyse. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der står bag analysen, og Dansk Arbejdsgiverforening, vurderer dog fortsat, at der bliver mangel på faglærte fremover.

Da finanskrisen ramte Danmark, fik landets ufaglærte en uppercut, de endnu ikke har rejst sig op fra.

Fra 2008 til 2013 forsvandt 157.900 ufaglærte job fra det danske arbejdsmarked, og i de efterfølgende fire år er det kun lykkedes at skabe 2.500 nye job til gruppen.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, og det er en historie, vi efterhånden har hørt mange gange:

At det danske arbejdsmarked stille og roligt er i gang med at skubbe den del af den arbejdende befolkning ud, der forlod folkeskolen og ikke har sat deres ben i et undervisningslokale siden.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord