Nye tal slår igen fast, at manglen på arbejdskraft er stor: Minister bekymret

20210914-122828-L-1920x1280we
"Hvis der bliver behov for yderligere tiltag, vil vi løbende vurdere, hvad vi gøre," lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Regeringen ser med stor alvor på situationen, lyder reaktionen på nye tal fra STAR.

Ikke siden 2008 har virksomhederne haft så svært ved at rekruttere som nu. 

Det viser tal, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) offentliggjorde tirsdag. Tallene bliver mødt med bekymring i erhvervslivet, og også beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard melder i et svar til Finans, at regeringen også ser med stor alvor på situationen.

Tallene fra STAR viser, at 33 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg var forgæves i december 2021. Opgjort i antal var der ca. 158.000 forgæves rekrutteringer, hvilket er det højeste antal siden foråret 2008.

"Det er min forventning, at den indgåede trepartsaftale i oktober vil bidrage til at løse nogle af udfordringerne. På den lidt længere bane er regeringen kommet med udspillet ”Danmark kan mere I”, som øger arbejdsudbuddet med 10.500 personer frem mod 2030. Regeringen følger udviklingen tæt. Hvis der bliver behov for yderligere tiltag, vil vi løbende vurdere, hvad vi gøre," skriver beskæftigelsesministeren i svaret til Finans.

GDPR