Nyt udspil fra fagbevægelsen:
Drop jobcentret til dagpengemodtagere

20181116-181103-4-1920x1281we
Dagpengemodtagere skal fremover ikke være i kontakt med et jobcenter i de første seks måneders ledighed, hvis det står til FH (arkivfoto). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
4. aug. 2021 06.00
Nu præsenterer Fagbevægelsens Hovedorganisation sit udspil til en nytænkning af beskæftigelsesindsatsen. Første prioritet er et ønske om at lade a-kasserne overtage ansvaret for dagpengemodtagere. Arbejdsmarkedsforsker ser både fordele og ulemper ved forslaget.

Det skal være slut med at møde op i et jobcenter for ledige medlemmer af en a-kasse i de første seks måneder som ledig, hvis det står til Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

LÆS OGSÅ: Kritiserer FH-udspil: 'A-kasserne får en uheldig dobbeltrolle' 

I et nyt udspil til nytænkning af den kommunale beskæftigelsesindsats, som FH offentliggør onsdag, er det første punkt ud af ni forslaget om, at ‘a-kasserne overtager ansvaret for forsikrede ledige i de første 6 måneder af ledighedsperioden’. 

- A-kasserne har et ekstra gear, som jobcentrene aldrig får. A-kasserne kender deres medlemmer, allerede inden de bliver ledige, ligesom de også har et godt kontaktnet ude i virksomhederne. De kan eksempelvis se, 'at nu står Peter eller Ida over for at blive ledige, mens den lokale maskinfabrik eller børnehave mangler folk, der minder om det, som Peter eller Ida kan', siger Ejner K. Holst, der er næstformand i FH. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord