Håndværker forventer ekstra travlhed med ny finanslov

20210811-125533-2-1920x1279we
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Der vil komme ekstra pres på for håndværkerne frem til 1. april 2022, hvor håndværkerfradraget afskaffes.

Det vil komme rift om håndværkerne, og kunderne skal have flere penge op af lommen for deres renoveringsprojekter.

Sådan lyder det fra økonomer og en håndværker efter det står klart, at mandagens aftale om en finanslov vil betyde et farvel til håndværkerfradraget. Det skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Ordningen, der gør det muligt at få fradrag for lønnen til en håndværker på op til 25.000 kr. for eksempelvis at få skiftet vinduer, ophører til april. Derfor vil der være ekstra stort pres på i de første måneder af 2022, spår Daniel Dylewski, der ejer håndværkerfirmaet Total Entreprise ApS i Ringsted.

- Folk er jo ikke dumme, og de vil prøve at få ordnet det, de skal, inden den 1. april, så de kan få et fradrag. Jeg er da sikker på, at i februar og marts vil kunderne tigge og bede om at få lavet en opgave, inden fradraget forsvinder, siger han til Børsen.

Han forudser samtidig, at man skal betale ekstra, hvis man vil have håndværkerhjælp inden 1. april. Også Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, forventer, at de tre måneders håndværkerfradrag vil sætte skub på priserne. Det samme gør cheføkonom i Sydbank, Søren V. Kristensen, der til Børsen siger, at det kan medføre en "pris- og lønspiral i byggeriet".

LÆS OGSÅ: Arbejdsgiverne dumper finanslov: Skaffer ingen hænder til arbejdsmarkedet

GDPR