A4 erfarer:
Aftale om øremærket barsel er på trapperne

20130904-222131-L-1920x1280we
Barselsaftalen vil ligne den model, som DA og FH har foreslået. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
15. okt. 2021 06.00
En aftale om øremærket barsel vil lande inden for de kommende uger, oplyser en håndfuld kilder til A4 Beskæftigelse. Aftalen vil ligge meget tæt op ad den model, som Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening har foreslået.

Efter lang tids forhandlinger ser det nu ud til, at det sidste punktum snart bliver sat i en aftale om øremærket barsel. Ifølge A4 Beskæftigelses oplysninger lander aftalen inden for de kommende få uger.

LÆS OGSÅ: 50.000 støtter borgerforslag om at udvide barsel: Nu skal politikerne tage stilling

Et EU-direktiv pålægger medlemslandene at øremærke mindst ni ugers barsel til fædre, som skal være implementeret i dansk lov inden august 2022. Midt i september blev Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) enige om en model, der stiller forældrene stort set lige.

Det er den model, som både arbejdsgiver og lønmodtager kan se sig selv i, og så er det i og for sig ligegyldigt, hvad os politikere mener
Lars Aslan Rasmussen, ligestillingsordfører for Socialdemokratiet

Den har politikerne taget med sig til forhandlingsbordet, og A4 Beskæftigelse erfarer fra flere kilder, at det bliver en model, der kommer til at ligne den, som arbejdsmarkedets parter har foreslået.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord