Konflikt truer dansk filmbranche: "Det er en regulær katastrofe"

20220202-163425-L-1920x1280we
Skuespiller Søren Malling er blandt underskriverne på et opråb til organisationen Create Denmark, der forhandler om flere rettigheder til danske filmfolk. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Danske skuespillere og filmfolk er frustrerede over strandede forhandlinger med streamingtjenester. Nu har de underskrevet et brev, hvor de forsøger at råbe op om flere rettigheder.

Mere end 1900 danske filmfolk er involveret i en konflikt, der risikerer at ødelægge den danske filmbranche. 

Det skriver Politiken.

Konflikten handler om, hvorvidt danske skuespillere skal have en bedre aflønning af streamingtjenester som Netflix, Viaplay og TV 2 Play, når tv-serier, de medvirker i, bliver vist for et større publikum.

LÆS OGSÅ: Nye forhandlinger med TV 2 og Netflix på vej: "Nu må vi lave individuelle aftaler"

Filmfolkene har underskrevet et brev, hvor de kommer med et opråb til organisationen Create Denmark, som har forsøgt at forhandle en ny rettighedsaftale i hus med streamingtjenester. 

Forhandlingerne har endnu ikke båret frugt, hvilket frustrerer skuespillere som Paprika Steen, Birgitte Hjort Sørensen og Søren Malling, der er blandt underskriverne på opråbet.

Der bør sættes turbo på forhandlingerne, mener filmfolkene i brevet.

LÆS OGSÅ: Snart nye forhandlinger med TV 2 og Netflix i rettighedskonflikt: Næste stridspunkt bliver data

"En hel branche, der var i buldrende vækst, er under afvikling, og det er en regulær katastrofe," skriver de blandt andet.

Formand for Dansk Skuespillerforbund Benjamin Boe Rasmussen er talsmand for Create Denmark, og han siger til Politiken, at han har "fuld forståelse" for underskriverne af opråbet.

GDPR