Mangel på pædagoger vækker bekymring:
'Børnene skal ikke bare opbevares'

20200415-095536-L-1920x1297we
Forældrene skal ikke forvente uddannet personale i de københavnske institutioner, trods kravet om minimumsnormering (arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
4. maj 2021 13.34
Hovedstadskommunerne har svært ved at leve op til minimumsnormeringer med uddannet personale. Det bekymrer BUPL-formanden, mens pædagogmedhjælpernes formand mener, det vigtigste er, at der kommer flere hænder.

Det er bekymrende. Sådan lyder BUPL-formand Elisa Rimplers reaktion, efter at have læst Politikens afsløring af, at kommunerne i hovedstadsområdet er langt fra at leve op til minimumsnormeringerne på daginstitutionsområdet.

Avisen fortæller tirsdag, at der i København siden sidste år er blevet ansat 224 ekstra medarbejdere i vuggestuer og børnehaver - alle pædagogmedhjælpere uden pædagogisk uddannelse.

LÆS OGSÅ: Trods lovning på flere pædagoger: Kommuner har ikke ansat én eneste

Det er på trods af, at der er blevet givet 7 milliarder fra staten og et løfte fra politisk side om, at kommunerne senest i 2024 skal have ansat, hvad der svarer til én pædagogisk medarbejder per tre vuggestuebørn og én pædagogisk medarbejder per seks børnehavebørn. Det skal ske uden at andelen af uddannet personale i daginstitutionerne må falde.

Børnene skal ikke bare passes eller opbevares. De skal også udvikles og udfordres
Elisa Rimpler, formand for BUPL

Det vil altså sige, at der er kommet flere hænder på institutionsområdet, men at hænderne ikke sidder på uddannet personale. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord