Trods mangel på pædagoger:
For få søger ind på uddannelsen

20150227-154024-2-1920x1277we__2_
Der mangler pædagoger i hovedstadens daginstitutioner, men i 2020 havde man 280 ledige pladser på pædagoguddannelserne i København, Hillerød og Bornholm. (Arkivfoto) Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
14. maj 2021 07.49
Der er for få ansøgere til pædagoguddannelsen. Minister er klar til at se på problemet.

På trods af en stor mangel på pædagoger i hovedstadsområdet, er der masser af tomme pladser på pædagoguddannelserne.

Det skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Mangel på pædagoger vækker bekymring: 'Børnene skal ikke bare opbevares'

Dekan på Københavns Professionshøjskole Annegrete Juul betegner over for avisen situationen som 'gravalvorlig'. Hun advarer samtidig mod at øge optaget af studerende på uddannelsen, som ellers normalt er en løsning, man kan bruge, når der mangler hænder inden for en bestemt faggruppe.

Hun peger på, at man de sidste tre år ikke har kunnet udfylde de knap 2.000 pladser, man allerede har på pædagoguddannelserne i København, Hillerød og Bornholm. I 2020 havde man 280 ledige pladser på de tre uddannelser.

LÆS OGSÅ: For femte år i træk: Antallet af ansøgere til disse uddannelser falder

Det har også betydning for det faglige niveau på uddannelsen. I en evaluering af pædagoguddannelsen fra februar konkluderer svenske og norske eksperter, at de ville dumpe mere end halvdelen af 60 danske bachelorprojekter. Det gælder også projekter, der har fået topkarakter i Danmark. Og det er opsigstvækkende, slår Camilla Thorgaard, der er områdechef for de videregående uddannelser på Danmarks Evalueringsinstitut, fast over for Politiken.

Uddannelses og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) erklærer sig åben over for ændringer, også hvis det handler om at tilføre flere penge til uddannelsen.

- Jeg er parat til at se på det hele. Når vi har en god og solid evaluering, skal vi gå til det med et åbent sind og en vilje til at forbedre den her uddannelse. For den har enorm betydning for rigtig mange mennesker, siger hun til Politiken.

LÆS OGSÅ: Trods lovning på flere pædagoger: Kommuner har ikke ansat én eneste