Partier vil give midlertidigt lønløft til sundhedsansatte: Grete Christensen siger nej

20211109-204139-L-1920x1280we
Grete Christensen er enig i, at sygeplejerskerne skal have mere i løn, hvis de skal blive i sundhedsvæsnet. Men det skal ikke kun være midlertidigt. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
En række partier fra begge sider af Folketingssalen går til finanslovsforhandlingerne med mål om ekstrabetaling til pressede hospitalsansatte. Men sygeplejerskerne er ikke interesserede i midlertidige tillæg, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

Både røde og blå partier vil bringe et midlertidigt lønløft til sygeplejersker og SOSU-medarbejdere ind i finanslovsforhandlingerne.

Penge fra den såkaldte corona-krigskasse på 4 mia. kroner skal motivere de pressede ansatte til at blive og arbejde mere, når sygehusene presses af corona.

LÆS OGSÅ: Faglig kommentator: Mange år siden sygeplejerskerne har været så tæt på lønløft

Men sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, siger nu nej til et midlertidigt lønløft, skriver Jyllands-Posten.

- Helt ærligt, vores sundhedsvæsen er ved at krakelere. Der er behov for et fastholdelsestillæg, så sygeplejersker ikke fortsat søger væk fra sygehusene og et tilsvarende tillæg for at trække nye til. Og her taler vi permanente tillæg, for det er vi værd pga. vores uddannelse og det ansvar, vi påtager os hver dag, siger DSR-formanden til avisen.

Det er ellers både Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, der i Jyllands-Posten taler for at bruge af statens coronaopsparing til at løse personalekrisen på hospitalerne. 

Radikales finansordfører, Andreas Steenberg, afviser at lægge stemmer til en 'genåbning af overenskomstforhandlingerne', men er indstillet på at bruge af krigskassen til overarbejdstidsbetaling.

LÆS OGSÅ: Mona Striib advarer mod corona-lønløft kun til sygeplejersker: 'Det bliver tredje verdenskrig'

Mens den konservative sundhedsordfører, Per Larsen, understreger, at et lønløft til sygeplejersker skal være 'noget for noget', slår Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti fast, at pengene også skal gives til andre faggrupper på sygehusene.

Regeringens to andre støtterpartier SF og Enhedslisten går også ind for at bruge coronamidlerne til krisebetaling af sundhedsansatte.