Plastikkirurg forlod det offentlige for det private:
‘Det handler ikke kun om bedre løn’

lyhneplastik
Speciallæge i plastikkirurgi Dorte Lyhne er ansat ved Aleris-Hamlet i Aarhus. Foto: Privatfoto og Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
27. apr. 2020 10.05
Der er mange grunde til at tage job i det private som plastikkirurg. En af dem er lønnen, som er bedre. Men det handler i virkeligheden om noget helt andet, fortæller Dorte Lyhne, speciallæge i plastikkirurgi.

På privathospitalet Aleris-Hamlet i Aarhus foretager den 46-årige speciallæge i plastikkirurgi Dorte Lyhne behandlinger som brystkirurgi, fedtsugninger og fjernelse af mandlig brystudvikling.

LÆS OGSÅ: Nyuddannede plastikkirurger går efter pengene: Samfundet betaler prisen

Det har hun gjort hver dag, siden hun tilbage i 2015 tog springet og skiftede det offentlige hospitalsvæsen ud med det private. Et valg, der udsprang af et afsavn i det offentlige.

- Jeg savnede patientkontinuiteten, hvor man følger en patient gennem hele vedkommendes forløb – fra de indledende overvejelser og frem til resultatet. Det er meget tilfredsstillende, og det kan jeg i det private. Derfor valgte jeg at sige farvel til det offentlige, siger hun til A4 Arbejdsliv.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord