Podcast: Det skal du holde øje med, når trepartsaftale om lønløft lander

FUF_cover
Der er en trepartsaftale på trapperne. A4's faglige kommentator Gitte Redder og overenskomstredaktør Kristoffer Nordskov varmer op til den arbejdsmarkedshistoriske dag i podcasten 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

'Fagbevægelsen Uden Filter' udkommer hver torsdag og kan høres gratis hos Apple og Spotify. 

Trepartsforhandlingerne om et lønløft i den offentlige sektor er gået ind i en dramatisk slutspurt.

Det kan efter sigende være et spørgsmål om få dage, før arbejdsmarkedets parter og regeringen præsenterer en aftale om, hvilke faggrupper der skal have del i de 6,8 milliarder kroner - og ikke mindst, hvem der skal betale prisen. 

Regeringen har på forhånd udpeget sygeplejersker, pædagoger, sosu-personale og fængselsbetjente som de udvalgte fire, men der er med al sandsynlighed flere faggrupper i den endelige aftale. For nogle kan prisen dog vise sig at være for høj, vurderer A4's faglige kommentator.

"Der vil være ballade i baglandet, uanset hvor mange tidsler fagbevægelsen har forhandlet væk. Størstedelen af de offentlige ansatte får ikke en klejne ud af lønløftet. Og dem, der gør, kan nemt blive skuffede over, at lønløftet er for småt og for dyrt," siger Gitte Redder i nyeste afsnit af podcasten 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

I selskab med overenskomstredaktør Kristoffer Nordskov gennemgår den faglige kommentator, hvor sprængstoffet forventeligt ligger begravet, når trepartsaftalen lander. 

GDPR