Podcast: Nyt super-forbundshus er en streg i regningen for 3F

FUF_cover
Overenskomstredaktør Kristoffer Nordskov og faglig kommentator Gitte Redder er værter på A4's ugentlige podcast 'Fagbevægelsen Uden Filter'.
Elforbundet, Malerforbundet, Blik og Rør og Dansk Journalistforbund er sprunget ud som ejendomsmatadorer, og derfor er det i 2026 slut med at "leve på polsk" med 3F. Hør, hvorfor det ligner et farvel til en gammel 3F-drøm i nyeste afsnit af 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

Fagbevægelsen uden Filter udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts.

Pressemeddelelser og sociale medier var fyldt med store smil, da fire forbund i sidste uge annoncerede, at man i 2026 flytter sammen i et nybygget kæmpe-forbundshus i Sydhavnen. 

LÆS OGSÅ: Blikkenslagere, malere, elektrikere og journalister flytter sammen i nyt kæmpe-forbundshus

Mens Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Dansk Journalistforbund glædede sig over at være sprunget ud som ejendomsmatadorer, var der skuffede miner et andet sted i fagbevægelsen. 

Det fortæller A4's faglige kommentator Gitte Redder i podcasten 'Fagbevægelsen Uden Filter':

"Det er en streg i regningen for 3F. Én ting er, at de skal finde nye lejere til deres bygning i Nyropsgade. Men når de tre forbund flytter ud, ligner det også et uigenkaldeligt farvel til en gammel drøm om fagligt ægteskab, der har levet i 3F."

Hør hvorfor i nyeste afsnit af 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

GDPR