Usædvanlig alliance på Christiansborg:
Forsikrings-læger skal holdes i kort snor

kirstenpederliselott
Der skal være åbenhed om, hvor ofte speciallæger udfører lægeerklæringer for forsikringsselskaber, så der ikke opstår et økonomisk afhængighedsforhold, hvor skadeslidte risikerer at komme i klemme. Sådan lyder en del af forslaget fra Kirsten Normann Andersen (SF), Peder Hvelplund (EL) og Liselott Blixt (DF). Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix / Folketinget / Mathias Bojesen, Ritzau Scanpix
5. maj 2019 08.00
Nye regler skal sikre, at der ikke er et økonomisk afhængighedsforhold mellem speciallæger og forsikringsselskaber, som kan ramme skadeslidte. Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten i et fælles udspil.

Der skal strammes op på forsikringsselskabers brug af speciallæger, så syge forsikringskunder stilles bedre. Det er budskabet i et nyt udspil, som sundhedsordførere fra Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF står bag.

65-årige Jeppe blev fyret fra fleksjob: Nu vil S-profil hindre, at det sker for andre

Der et et 'åbenlyst problem' med den nuværende lovgivning og brugen af den i praksis, mener Enhedslistens sundhedsorfører Peter Hvelplund.

- De ændringer, vi foreslår, vil være en klar styrkelse af borgernes rettigheder og retsstilling i forhold til forsikringsselskaberne, siger Peder Hvelplund til A4 Nu.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord