Praktiserende læger: Vi kan hjælpe med tredje stik

20211123212805715_1000
Formand i Praktiserende Lægers Organisation siger, at det vil gøre det lettere for de borgere, der ikke kan overskue at komme til vaccinationsstederne, hvis praktiserende læger også vaccinerer. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hvis man inddrog de praktiserende læger, ville de kunne vaccinere 100.000 borgere om ugen, siger PLO.

De praktiserende læger undrer sig over, at de ikke er med til at give tredje stik med en vaccine mod covid-19.

Det siger formanden i Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Jørgen Skadborg, til Jyllands-Posten

- I den allerførste runde var vi en del af vaccinationsindsatsen, for det var i høj grad praktiserende læger, der førte nålen på plejehjem, bosteder og hos ældre, som var bundet til hjemmet.

- Siden er vi skrevet ud af ligningen, og man har valgt ensidigt at fokusere på vaccinationscentre. Det undrer os ærlig talt, siger han.

Mandag oplyste Sundhedsministeriet, at man fra næste uge har en målsætning om at vaccinere 300.000 borgere om ugen. Det gælder både første, andet og tredje stik.

Jørgen Skadborg fortæller Jyllands-Posten, at de praktiserende læger ville kunne vaccinere 100.000 om ugen.

Det skal ske ved, at den bil, der to gange om dagen henter blodprøver hos de praktiserende læger, også skal medbringe en enkelt ampul med seks doser af en vaccine.

Han mener også, at det vil hjælpe til at få nogle af de borgere, der har svært ved overskue at transportere sig til vaccinationsstedet, bliver vaccineret.

Både Region Nordjylland og Region Hovedstaden siger til Jyllands-Posten, at man har problemer med at få nok vaccinatører.

Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Lars Bønløkke, siger til avisen, at han og hans medlemmer er klar til at hjælpe til med at give tredje stik.

Sundhedsministeriet siger i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, "at det er en stor operation at udrulle Danmarks store vaccinationskapacitet, hvor hastighed er afgørende".

Ministeriet oplyser desuden, at der er mange hensyn i forhold til lokaler og personale, og at Sundhedsstyrelsen løbende vurderer kapaciteten.

Derudover oplyses det, at Danske Regioner er i dialog med PLO om øget samarbejde.

Hvilket samarbejde der er tale om, fremgår ikke.

I alt har 626.265 fået tredje stik. Det svarer til 10,7 procent af befolkningen. I sidste uge blev 450.000 danskere indkaldt til tredje stik.

/ritzau/

GDPR