Privat læreruddannelse:
Minister beskyldes for chikane

Pernille_Rosenkrantz-Theil_pressem__de_25_10_2020_Olafur_Steinar_Gestsson_Ritzau_Scanpix
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpi
5. mar. 2021 18.10

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Det falder ikke i god jord hos V og R, at undervisningsministeren nu påpeger, at folkeskoleforliget skal opsiges, hvis det skal være lovligt for lærere fra den nye, private læreruddannelse at undervise i folkeskolen. "Chikane", lyder det ifølge Folkeskolen.dk fra Marianne Jelved (R).

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) beskyldes for at benytte sig af chikane og "pistoltrussels-politik" i sin ideologiske modstand mod den nye, private læreruddannelse, der tirsdag blev vedtaget i Folketinget af et flertal uden om regeringen.

LÆS OGSÅ: Coronakrisen øger kløften mellem handicappede og arbejdsmarkedet: 'Vi er bekymrede'

Beskyldningerne kommer fra Venstre og regeringens støtteparti, de Radikale, der mener, at ministeren forsøger at afspore debatten om den nye læreruddannelse.

LÆS OGSÅ: Ny trepartsaftale: 500 millioner til flere praktikpladser

Tirsdag aften lod ministeren forstå på Twitter, at lærere fra den kommende uddannelse slet ikke må undervise i folkeskolen. Det fremgår nemlig af folkeskoleloven, at man skal have bestået læreruddannelsen på en professionshøjskole for at undervise i folkeskolen - og hvis det skal ændres, kræver det enighed blandt alle partierne i folkeskoleforligskredsen, pointerede Pernille Rosenkrantz-Theil.

"Vil V og RV opsige forliget"?, tweetede hun.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.