Coronakrise:
Antallet af job-annoncer styrtdykker

20200103-093918-A-1920x985we
I kølvandet på udbruddet af coronavirus i Danmark er antallet af jobannoncer faldet markant. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
23. mar. 2020 14.02
På blot 16 dage er antallet af job-annoncer I Danmark faldet cirka 20 procent.

Det viser en aktuel opgørelse fra jobsøgemaskinen Jobsearch.dk, som samler alle ledige stillinger I Danmark.

LÆS OGSÅ: Stjal 27 flasker med håndsprit fra jysk sygehus

Den 7. marts var der således 26.091 ledige stillinger I Danmark. I dag klokken 12.00 er der blot cirka 21.000 job-opslag I Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra Jobsearch.dk ApS.

Hvis man går lidt længere tilbage er faldet endnu mere drastisk. Således var der den 15 februar hele 27.570 job-opslag I Danmark.

- Der er tale om et meget hurtigt og meget stort fald I antallet af job-annoncer, der nærmest følger det vilde fald i aktiekurserne, fortæller direktør for Jobsearch.dk Thomas Barfod.

Thomas Barfod forventer at faldet I antallet af ledige stillinger vil falde yderligere I løbet af måneden.

- Frem mod den 31. marts vil de danske virksomheder så at sige gøre boet op. Hvem skal fyres og hvem skal ansættes. I forbindelse hermed vil alle de job-opslag, der ikke længere er relevante blive fjernet fra virksomhedernes jobsektioner, siger Thomas Barfod.

Jobsearch.dk er Danmarks største jobsøgemaskine og crawler de danske virksomheders jobsektioner seks gange dagligt. Dermed giver siden et konstant samlet opdateret billede af hvor mange job-annoncer de danske virksomheder har.

Du kan se statistikken her

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord