Jubler over nye ambitioner: Fornyet spotlight på stress og krænkelser

20210727-125214-4-1920x1280we
Genrefoto. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Med nye branchemål kommer psykisk arbejdsmiljø mere i fokus, mener Akademikerne og Ingeniørforeningen IDA.

Akademikere og ingeniører jubler over, at psykisk arbejdsmiljø har fået en fremtrædende rolle i nye branchemål, der netop er blevet præsenteret.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, mener, at målene kan være en stor hjælp til at bekæmpe stress.

- Det er en særlig stor prioritet for os at holde et skarpt øje med, om de nye måltal også indfanger de moderne stressproblematikker, som mange medarbejdere i dag kæmper med. Når en større og større del af arbejdsmarkedet oplever hastige forandringer og nye arbejdsvilkår, skal det også afspejles i den måde, vi fastsætter arbejdsmiljømål på, siger han i en artikel på Akademikernes hjemmeside.

Også Ingeniørforeningen IDA er begejstret for de nye branchemål i udvalgte brancher.

LÆS OGSÅ: Nye branchemål: Krænkelser i hjemmeplejen skal nedbringes med 39 procent

Det er vigtigere end nogensinde, at få virksomhederne til at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø lige så grundigt og systematisk, som de gør med eksempelvis it-sikkerhed, siger Morten Thiesen, formand for Ansattes Råd i IDA.

- Det er positivt, at der nu er fastsat klare reduktionsmål på arbejdsmiljøområdet, og det er glædeligt, at der også er fokus på det psykiske arbejdsmiljø, og at de nye måltal sætter spotlight på problemer med fx mobning og seksuel chikane. De seneste års fokus på det område har vist os, at der fortsat er stort arbejde at gøre på mange arbejdspladser, siger Morten Thiesen.

Mere fokuseret indsats

De nye branchemål udløber af trepartsaftalen om nye nationale arbejdsmiljømål, der blev vedtaget i december 2020.

Målene gælder indtil 2030, men skal allerede evalueres i 2024. Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA) kommer til at spille en stor rolle i bestræbelserne på at indfri målene.

BFA'erne skal via informationskampagner sætte fokus på den nye indsats ude på arbejdspladserne. Til forskel fra BFA'ernes hidtidige kampagner skal de nye være mere fokuserede, fortæller Preben Meier Pedersen, der er formand for BFA Velfærd og Offentlig Administration.

- Vi har også en ambition om at bringe arbejdspladserne sammen på en ny måde i forskellige netværk. Det gælder om, at arbejdspladserne skal lære af hinanden, og derfor skal vi være med til at fremme disse netværk, udtalte Preben Meier Pedersen tidligere til A4 Arbejdsmiljø.

Der er opstillet specifikke psykiske mål i brancher som eksempelvis finanssektoren og kontorer, men også på velfærdsområder som hospitaler, undervisning og hjemmepleje.

I 2022 ventes det, at arbejdsmarkedets parter præsenterer forebyggelsesmål. Målene om forebyggelse indebærer, at arbejdspladserne vil blive målt på, hvor gode de er til at forebygge dårligt arbejdsmiljø.

Se branchemålene for alle brancher her. 

GDPR