Direktør advarer:
Ansatte er for dårligt uddannede til at arbejde med robotter

CC_Jensen
Det kniber med at klæde danske produktionsansatte på til at kunne betjene robotter, konkluderer dansk rådgivningsvirksomhed. Billedet er fra virksomheden C.C. Jensen, der for godt 10 år siden automatiserede produktionen og ved hjælp af robotter fordoblede produktionen af oliefiltre til skibe. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
30. sep. 2020 11.45
Ufaglærte og faglærte er ikke klædt godt nok på til at betjene industrirobotter, advarer rapport og direktør, og det er først og fremmest arbejdsgivernes opgave at få løst problemet, mener både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), 3F og Enhedslisten. Dansk Industri afviser, at ansvaret kan tørres af på arbejdsgiverne.

Der installeres flere og flere robotter i produktions-Danmark, viser nye tal fra International Federation of Robotics.

Fra 2014 til 2019 steg antallet af installerede robotter i Danmark i gennemsnit med fem procent årligt, og sidste år blev der installeret 768 industrirobotter på dansk grund - 14 procent flere robotter end i 2019 og det næsthøjeste antal nogensinde.

Men de ufaglærte og faglærte danskere, der skal betjene maskinerne, ender med at blive kørt over af teknologien, hvis ikke der sættes flere penge af til efteruddannelse.

LÆS OGSÅ: Rådgivere: Robotter ender ofte med at stå og samle støv

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord