Radiokanals brug af studentermedhjælpere kan være overenskomststridig

20230303-125829-L-1920x1280we-2
Journalistforbundets formand, Tine Johansen, vil i dialog med 24syv om radiokanalens brug af studentermedhjælpere. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Studentermedhjælpere på 24syv bliver brugt som værter til 140 kroner i timen. Forbund vil nu i dialog med radiokanalens ledelse.

Radiokanalen 24syv sender flere gange om ugen programmer, hvor unge, der blandt andet fungerer som både værter og tilrettelæggere, aflønnes på studentermedhjælperkontrakter til 140 kroner i timen.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Ifølge Journalistforbundets formand, Tine Johansen, kan det være overenskomststridigt.

"Som studentermedhjælper er du ikke ansat i en journalistisk stilling," siger hun til Journalisten og understreger, at forbundet ønsker at tale med ledelsen på 24syv.

Radiokanalens kultur- og partnerskabschef, Kim Lykke Pihl-Vester, siger til Journalisten, at man er klar til at gå i dialog med forbundet og påpeger samtidig, at han ikke mener, at der er tale om dårlige arbejdsvilkår.

"De får altså 15 timer til at lave programmet, hvor man ville få seks timer, hvis man var journalist. De får feriepenge, løn under sygdom og får sparring. Vi har en redaktør ansat til kun at tage sig af talentholdet," siger han.

Journalistforbundet vil i dialog med 24syv om radiokanalens brug af studentermedhjælpere 

GDPR