Red Barnet: Beskyt børn bedre mod lærere

20211110-195645-L-1920x1280we
DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn og DRs direktør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen holder pressebriefing om resultatet af en ekstern advokatundersøgelse af forhold tilbage i tiden i DR Pigekoret. Red Barnet mener, at straffeloven på baggrund af den sag skal ændres. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Loven skal beskytte børn bedre mod seksuelle relationer med voksne, mener Red Barnet. Partier bakker op.

Børn og unge skal beskyttes bedre mod seksuelle overgreb begået af voksne, der har ansvaret for dem.

Det mener Red Barnet ifølge Politiken.

Udmeldingen kommer, efter en ekstern advokatundersøgelse af DR's Pigekoret er blevet offentliggjort.

Her konstaterede advokaterne bag undersøgelsen, at mindst 64 tidligere pigekorsangere var blevet udsat for "seksuelle krænkelser, herunder seksuel chikane" af i alt seks voksne omkring koret, skriver Politiken.

- Undersøgelsen af DR Pigekoret viser, at man bør sætte en streg under, at man som underviser eller betroet voksen ikke bør have nogen form for seksuel relation til et barn eller en ung, man har ansvar for, siger Janne Tynell, der er stedfortrædende generalsekretær i Red Barnet, til Politiken.

Red Barnet mener, at straffeloven skal ændres, så den kriminaliserer seksuelle krænkelser af børn og unge, så den også dækker børn op til 18 år bedre, end hvad der er tilfældet i dag.

Det kan ske ved, at man udvider den såkaldte underviserparagraf.

Underviserparagraffen, der er straffelovens paragraf 223, kriminaliserer i dag enhver form for samleje eller "andet seksuelt forhold end samleje" mellem mindreårige og voksne, der har ansvar for den mindreårige.

Men paragraffen bør omfavne alle former for seksuelle relationer som blufærdighedskrænkelser, mener Red Barnet.

Konservative, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre har til Politiken bakket op om en særskilt paragraf, der tilgodeser børn bedre i relationerne med voksne, der har ansvar for dem.

- Når det foregår i et tillidsforhold, skal børn ikke finde ud af, om der skal sættes grænser. Derfor bør samtykke ikke betyde noget, uanset om der er tale om samleje, blufærdighedskrænkelse eller grooming, siger Britt Bager, der er retsordfører for Konservative, til Politiken.

Socialdemokratiet og Venstre fortæller til Politiken, at de ønsker at afvente en arbejdsgruppes konklusioner.

- Vi kigger meget gerne på, om det er noget, vi mangler, siger Jeppe Bruus, der er politisk ordfører hos Socialdemokratiet, til Politiken.

/ritzau/

GDPR