Regeringen vil styrke forskningen i erhvervsuddannelserne med 25 millioner kroner

20120512-174954-4-1920x1281we
Regeringen håber, at flere unge i fremtiden vil vælge en erhvervsuddannelse. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Ifølge uddannelses- og forskningsministeren er det essentielt, at erhvervsuddannelserne gøres mere attraktive.

Regeringen ønsker at afsætte 25 millioner kroner til forskning i erhvervsuddannelserne i 2023.

Pengene skal ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet gå til at styrke og udvikle kvaliteten af erhvervsuddannelserne, og samtidig skal det gøres mere attraktivt for unge at vælge den vej.

"Erhvervsuddannelserne er en af nøglerne til at løse mange af fremtidens udfordringer og skal være en attraktiv uddannelsesvej for flere," siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S).

Regeringens forslag skal forhandles med de øvrige partier på Christiansborg, hvilket dermed ganske sandsynligt ikke vil ske før et kommende folketingsvalg.

Et bredt flertal af Folketinges partier vedtog i 2014, at andelen af elever, der vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, skal øges fra daværende 19 procent til mindst 30 procent i 2025. Den målsætning er man meget langt fra.

Samtidig skal andelen af elever, der fuldfører en erhvervsuddannelse, stige fra 52 procent til mindst 67 procent i 2025.

"Det er vigtigt, at vi investerer i selve uddannelserne, men også i den viden der skal bringe dem fremad. Derfor foreslår vi at afsætte forskningsmidler til at understøtte øget kvalitet," siger Jesper Petersen.

GDPR