Regeringen vil udflytte velfærdsuddannelser:
'Man forværrer et problem, som allerede er ekstremt kritisk'

20190204-131126-6-1920x1281we
Formand for Danske Professionshøjskoler, Stefan Hermann og formand for pædagogernes fagforening, BUPL, Elisa Rimpler, frygter, at regeringens nye udspil »Tættere på - flere uddannelser og stærke lokalsamfund« vil forværre problemet med for få uddannede pædagoger. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
27. maj 2021 16.45
- Jeg forstår ikke meningen med udspillet, lyder det fra formanden for Danske Professionshøjskoler. Ifølge ham vil regeringens nye udspil på uddannelsesområdet forværre behovet for at uddanne flere lærere og pædagoger i de store byer. Også pædagogernes fagforening er skeptisk.

Det er langtfra en begejstret formand for Danske Professionshøjskoler og rektor for Københavns Professionshøjskole, Stefan Hermann, som torsdag kunne se uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsentere regeringens nye uddannelsesudspil. 

Det skete i selskab med statsminister Mette Frederiksen (S) og bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad (S)

Regeringen lægger op til, at 60 procent af de fire store velfærdsuddannelser skal ligge uden for de største byer, og derfor skal der flyttes omkring 1.300 uddannelsespladser fra disse uddannelser væk fra København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Det skal ske for at arbejde imod centralisering til gavn for landdistrikterne, lød det fra Ane Halsboe-Jørgensen.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord