Regeringen vil undersøge adgangen til digitalt nyheds- og aktualitetsindhold

20220209-130726-L-1920x1306we
Kulturministeriet nu igangsætte en undersøgelse af danskernes adgang til digitalt nyheds- og aktualitetsindhold. En nylig rapport viste stor ulighed. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
17. feb. 2022 10.15
Danskernes villighed til at betale for nyheder er forholdsvis lav sammenlignet med de øvrige nordiske lande. Det tyder på, at en væsentlig del af befolkningen har begrænset adgang til nyhedsmediernes indhold, mener Kulturministeriet.

Tidligere på året viste en rapport fra Kulturministeriet, at der er stor forskel på, hvilke befolkningsgrupper der abonnerer på trykte og digitale medier.

Da nyhedsmedierne spiller en central rolle i befolkningens deltagelse i demokratiet, vil ministeriet nu igangsætte en undersøgelse af danskernes adgang til digitalt nyheds- og aktualitetsindhold.

Undersøgelse har blandt andet til formål, at finde ud af hvilke typer af nyheds- og aktualitetsindhold, der er frit tilgængelige, og hvilket indhold det kræver betaling at få adgang til.

Samtidig skal undersøgelsen afdække mediernes overvejelser om placeringen af indhold foran og bagved betalingsmure, og hvad det betyder for danskernes adgang til relevant nyheds- og aktualitetsindhold.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord