Regeringens bagland presser på:
Grib ind nu, Mette Frederiksen

20210824-140454-L-1920x1270we
Forud for regeringens konference i Fredericia tirsdag gentog statsminister Mette Frederiksen. at hun ingen planer har om at gribe ind i konflikten, som har stået på siden midten af juni.  Men flere socialdemokratiske regionspolitikere fastslår nu, at løsningen ligger hos regeringen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
25. aug. 2021 15.50
Flere partifæller landet over retter nu en direkte appel til regeringen om, at et indgreb i sygeplejerskekonflikten er nødvendigt.

Antallet af udskudte operationer er allerede vokset til over 35.000, og selv hvis sygeplejestrejken bliver afblæst inden længe, kan det tage lang tid at få nedbragt den behandlingspukkel, der er opstået. 

Alligevel gentog statsminister Mette Frederiksen forud for regeringens konference i Fredericia tirsdag formiddag, at hun ingen planer har om at gribe ind i konflikten, som har stået på siden midten af juni.  

Onsdag eftermiddag appellerede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til, at der hurtigst muligt skal findes en løsning på konflikten. Samme opfordring kommer fra en stribe socialdemokratiske regionsmedlemmer. Men hvem der har ansvaret for at finde løsningen, er der uenighed om.

LÆS OGSÅ: Analyse: Der er tegnet en streg i sandet - hvad venter du på, Mette?

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord