Besked til 40.000 ansatte: Coronapas eller hjem uden løn

20201214-114918-L-1920x1280we__2_
En negativ PCR-test giver et gyldigt coronapas i 72 timer, mens en negativ lyntest gør coronapasset grønt i 48 timer. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Region Hovedstaden kræver fra mandag, at knap 40.000 ansatte skal vise coronapas for at møde fysisk på job.

Næsten 40.000 ansatte i Region Hovedstaden skal fra mandag kunne fremvise et gyldigt coronapas, hvis de vil møde på arbejde.

Ellers bliver de sendt hjem uden løn, indtil de kan vise et.

Det skriver regionalmediet TV 2 Lorry.

Regionen har mulighed for at stille kravet om coronapas som følge af en lov, som Folketinget vedtog i den forgangne uge.

Og af en intern mail, som regionen har sendt til de titusindvis af medarbejdere, og som TV 2 Lorry har set, fremgår det angiveligt, at de ansatte sendes hjem uden løn, hvis de ikke har et gyldigt coronapas.

Det kan tilsyneladende også i sidste ende koste jobbet, hvis man modsætter sig.

- Hvis du ikke vil efterkomme et pålæg om at fremvise coronapas eller ikke vil lade dig teste, kan det få ansættelsesretlige konsekvenser, fremgår det ifølge TV 2 Lorry af beskeden.

Det er ifølge regionen op til den enkelte arbejdsplads at bestemme, hvordan kontrollen af coronapas skal foregå i praksis.

Man kan få et gyldigt coronapas på tre måder.

Som færdigvaccineret mod covid-19 har man gyldigt pas i et år fra andet stik. Hvis man tidligere er smittet med covid-19, giver det et halvt års gyldighed i passet.

Slutteligt kan man lade sig teste for coronavirus. En negativ PCR-test giver et gyldigt coronapas i 72 timer, mens en negativ lyntest gør coronapasset grønt i 48 timer.

/ritzau/

GDPR