Danske Regioner:
Svært at forestille sig nye forhandlinger

20210428-172140-L-1920x1280we
Anders Kühnau, formand for Løn- og praksisudvalget i Danske Regioner, er naturligvis ærgerlig over sygeplejerskernes nej.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
14. jun. 2021 22.18
Efter sygeplejerskernes nej til forligskvindens kompromis kan regionernes chefforhandler Anders Kühnau ikke se en udvej. Den kommende strejke vil ramme mange patienter, og det kan blive endnu værre, hvis sygeplejerskerne gør alvor af at optrappe konflikten.

Fra lørdag strejker omkring 5.000 sygeplejersker. 

Det er en realitet efter et klokkeklart nej tak til det løsningsforslag Forligsinstitutionen fik opbakning til fra Dansk Sygeplejeråd og modparten Danske Regioner. Med sit markante ellers tak har sygeplejerskerne tilkendegivet, at de ikke vil spises af med flere fine forslag om mere i løn engang i fremtiden. Det skal tværtimod være her og nu.

Arbejdsgivernes chefforhandler Anders Kühnau, formand for Løn- og praksisudvalget i Danske Regioner, er naturligvis ærgerlig over sygeplejerskernes nej. 

Ifølge ham er en konflikt nu uundgåelig, og den vil ramme hospitalerne hårdt. Og hvis Dansk Sygeplejeråd udtager endnu flere medlemmer til at strejke, sådan som formand Grete Christensen lægger op til, vil det for alvor kunne mærkes, erkender Kühnau. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord