Se listen: 26 kommuner tilkalder rejsehold i kamp for lavere sygefravær
Aalborg er den kommune, der flest gange har tilkaldt et statsligt rejsehold, som hjælper offentlige arbejdspladser, der har problemer med sygefraværet.
Seks gange har arbejdspladser i den nordjyske kommune således gjort brug af sygefraværskonsulenter fra rejseholdet i 2020 og 2021.
Det viser en opgørelse fra Arbejdstilsynet, som A4 Arbejdsmiljø har fået aktindsigt i.
LÆS OGSÅ: Tårnhøjt sygefravær for sosu'er: I flere kommuner har staten hjulpet til
Derefter følger kommunerne i Norddjurs, Halsnæs, Sønderborg, Middelfart, Lolland og Assens med hvert to forløb med sygefraværskonsulenterne.
Rejseholdet blev etableret i 2020 og har til hensigt at hjælpe offentlige arbejdspladser med at nedbringe sygefraværet. Det er et gratis tilbud, hvor sygefraværskonsulenter fra Beskæftigelsesministeriet faciliterer forløb med ledelsen og medarbejderrepræsentanterne på den enkelte arbejdsplads.
Mange forløb i ældreplejen
I alt 26 kommuner har indtil videre gjort brug af det gratis tilbud fra staten. 37 forløb er aktuelt i gang eller afsluttet.
Over halvdelen af forløbene finder sted i hjemmeplejen, på plejecentre, botilbud og døgninstitutioner, viser kortlægning, A4 Arbejdsmiljø har lavet på baggrund af opgørelsen fra Arbejdstilsynet.
Plejecentret Lützenvej i Korsør har bl.a. haft besøg af konsulenterne. Hvad der kom ud af det forløb, kan du læse mere om her.
I 2020 og 2021 har der været afsat i alt 100 millioner kroner til rejseholdet. Tiltaget udspringer af en aftale fra 2019 mellem den daværende VLAK-regering, KL og Danske Regioner om at nedbringe sygefraværet i det offentlige.
Det er uklart, hvorvidt der fra politisk side findes penge til, at rejseholdet kan fortsætte i 2022 og årene fremover.