René er nomineret til Årets Tillidsrepræsentant - mød ham her

Rene_2
René Bøhm Jensen er en af de fem nominerede til Årets Tillidsrepræsentant, der uddeles af A4 Medier den 25. november i DR's Koncerthus. Foto: Eno Krogh
René Bøhm Jensen er teknisk projektleder i Danmarks Radio, og så er han nomineret til Årets Tillidsrepræsentant, som A4 Medier kårer den 25. november. Han er stolt af nomineringen, der for ham er et bevis på, at arbejdet som tillidsrepræsentant nytter.

Næste forår kan René Bøhm Jensen fejre 30-års jubilæum i Danmarks Radio.

De seneste fem år har han også fungeret som tillidsrepræsentant. Det har han gjort så godt, at han nu er nomineret til prisen som Årets Tillidsrepræsentant, der bliver uddelt af A4 Medier den 25. november.

Det endda på René Bøhm Jensens hjemmebane i DR Byen.

LÆS OGSÅ: Ny kandidat melder sig som HK-næstformand  

- Jeg er utrolig glad og stolt. Det er en stor ære, og jeg blev faktisk lidt mundlam, da jeg fik det at vide, fortæller han.

René Bøhm Jensen er valgt som en af fem finalister blandt 328 indstillede kandidater. Indstillingen til Årets TR kom i første omgang fra Mélanie Evers, der er konsulent i René Bøhms forbund, Dansk Metal. I sin argumentation skrev hun blandt andet:

- Som tillidsrepræsentant har René arbejdet med ligestillingsdagsordenen, længe før det blev anerkendt som en vigtig del af TR-arbejde, og som han siger: ”Det handler om kompetencer, ikke køn”.

Inklusion og ligestilling et hjertebarn

Netop ligestillingsdagsordenen har været en mærkesag for René, siden han for fem år siden blev valgt som tillidsrepræsentant.

Som LGBT-person med uddannelse inden for metal-fagene ved han godt, hvad det vil sige at tilhøre en minoritetsgruppe, og kampen for at skabe forbedringer på inklusions- og ligestillingsområdet ligger ham meget på sinde.

Konkret har det udmøntet sig i DR's adfærdskodeks, som han har været med til at sætte i søen. Om det fortæller kollega Torben Jensen:

-  Adfærdskodekset har været med til at give noget ro og tegne nogle fælles spilleregler op, der gør, at det er lettere at have en relation med folk i huset. 

Også Mélanie Evers sætter stor pris på hans arbejde med at udforme et adfærdskodeks i DR. 

- Han er med til at forebygge krænkende adfærd og underviser alle fra topledelsen til medarbejderen på gulvet i adfærdskodekset – og vi ser det, når han er aktiv i fagbevægelsens LGBT+ netværksgruppe.

At det er arbejdet med ligestilling og inklusion, der ligger til grund for indstillingen, gør René stolt. 

- Hvis jeg vinder den her pris, så betyder det rigtig meget personligt for mig, og det viser, at det er det rigtige arbejde, jeg gør ved at fremme ligestilling på alle områder, siger han. 

Viser, at arbejdet som tillidsrepræsentant batter

For René er indstillingen og nomineringen er levende bevis på, at arbejdet som tillidsrepræsentant nytter noget og kan flytte ting i praksis. Det betyder noget særligt for ham at se, at det han gør som TR, også udmønter sig i konkrete ændringer og forbedringer. 

- Vi skal ikke bare acceptere dårlig værkstedshumor og platte kommentarer og tænke, at det går nok. Vi vil og skal ikke have det. Derfor gør det mig ekstra stolt med nomineringen, for det viser, at vores arbejde med emner som ligestilling og inklusion virker og bliver anerkendt. 

På samme måde beskriver Mélanie hans indsats for ligestilling i indstillingen:

- Det står aldrig stille med René i spidsen, og med ham som TR kan vi nå langt i kampen om, at ingen skal føle sig dårligt behandlet, uanset køn, etnicitet, seksualitet, baggrund eller andet. 

Ikke i mål endnu

Selvom René er stolt over, hvad han været med til at opnå som TR, så pointerer han samtidig, at han er langt fra at være færdig. Der er nemlig stadig masser at kæmpe for.  

- Fællesarbejdet med forbedret ligestilling i netværket er jeg meget stolt af, og vi er kommet et godt stykke vej, men der er også stadig langt igen. Men mange bække små og den samlede sum af arbejdet skal være med at øge inklusionen. 

LÆS OGSÅ: Analyse: Får en "dumsmart bemærkning" vægtskålen til at tippe?

Han lægger dog ikke skjul på, at det vil være en stor ære for ham, hvis han den 25. november skulle løbe med prisen som Årets TR. 

- Jeg ville da blive super stolt og taknemmelig. Det vil være en kæmpestor anerkendelse at vinde.

Kollega Torben Jensen er ikke i tvivl om, hvorfor det er René, der skal løbe med prisen. 

- Han gør, at jeg føler mig tryg og har det godt i mit arbejde. Og så gør han et kæmpe stykke arbejde for at få knyttet medarbejdere og ledelse sammen på den bedst mulige måde. 

GDPR