Restauranter og barer lukkes i 38 kommuner

20200331-154236-L-1920x1920we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
7. dec. 2020 08.52
Fra 9. december og frem til 3. januar skal restauranter og barer i 38 kommuner lukke. Skolebørn sendes hjem.

Restauranter, barer, biografer, teatre, zoologiske haver og andre forlystelsesparker skal lukke i 38 kommuner fra onsdag, erfarer Ritzau.

Det er en del af de restriktioner, som regeringen mandag vil fortælle om. Restriktionerne gælder frem til 3. januar.

Desuden sendes skolebørn fra 5. klasse og op hjem. Dette gælder også fra onsdag og frem til 3. januar, erfarer Ritzau. Om eleverne skal modtage hjemmeundervisning som tidligere i coronakrisen, er uvist.

Også gymnasier og universiteter bliver ramt. Gymnasieeleverne sendes hjem. Om de skal modtage hjemmeundervisning, vides ikke. Der indføres digital undervisning på de videregående uddannelser i de 38 kommuner.

Detaljerne bliver først kendt klokken 12 mandag. Det er her, at Statsministeriet har indkaldt til pressemøde.

De sidste offentligt ansatte, der ikke allerede er sendt hjem, og som ikke besidder kritiske funktioner, sendes også hjem på hjemmearbejdspladsen, skriver B.T.

Søndag aften varslede statsminister Mette Frederiksen (S) en delvis nedlukning flere steder i landet. Der skal styr på coronasmitten, sagde hun i en video på Facebook.

- Vi skal have bedre styr på smitten, inden det bliver selve juleaften. Det kommer til at kræve meget af os alle sammen igen, sagde Mette Frederiksen i en video på Facebook.

- Hvis vi generelt ser færre mennesker, så bliver det mere sikkert at kunne samle den nære familie, når det netop bliver juleaften.

- Vi bliver nødt til at spørge os selv: Skal vi ses? Og ikke - hvordan kan vi ses?

København, Odense, Aarhus samt en række kommuner i hovedstadsområdet og på Sjælland bliver ramt.

Der blev fra lørdag til søndag registreret 1745 nye coronatilfælde i Danmark. Det viste en opgørelse fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal personer, der er registreret smittet i løbet af 24 timer siden epidemiens begyndelse i marts. Det hører dog med til historien, at langt flere personer bliver testet for virusset nu sammenlignet med i foråret.

/ritzau/