Sender tolke på job uden godkendelse:
"Problematisk og uholdbart"

20140311-141107-4-1920x1281we
- Tolke kan have forbindelse til miljøer, hvor der er folk, der har en dagsorden, der potentielt kan være en risiko for Danmark. Derfor er det meget vigtigt, at de bliver sikkerhedsgodkendte, så vi ved, at de ikke har noget ondt i sinde, siger juraprofessor Eva Smith. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix
2. aug. 2019 20.32
Rigspolitiets tolkefirma EasyTranslate sender tolke uden gennemført sprogtest og sikkerhedsgodkendelser, fremgår det af dokumenter, Radio24syv er i besiddelse af.

Tolkefirmaet EasyTranslate har sendt tolke på job, selv om de ikke har gennemført obligatoriske sprogtest eller er blevet PET-godkendt. Det udgør en risiko, advarer juraprofessor emerita Eva Smith.

LÆS OGSÅ: Fagforening trækker sine penge ud af Danske Bank

Anna-Lena Blomroos har svensk som modersmål og tilmeldte sig som tolk på EasyTranslates hjemmeside, hvor hun tog en skriftlig prøve.

- Jeg vil tro, en af mine sønner ville kunne klare den. Først var der en diktat, som var meget nem, og så var der nogle videoer, hvor der var spørgsmål i. Det var på et meget lavt niveau, siger Anna-Lena Blomroos om testen til Radio24syv.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord