"Fru Stat" stopper som sektorformand og statslig topforhandler til sommer

20201217-182827-L-1920x1280we__1_
Rita Bundgaard stopper som HK/Stat-formand til sommer. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
OK24 bliver den sidste overenskomstforhandling for Rita Bundgaard, der ikke genopstiller som formand for HK/Stat på sektorkongressen i juni. Dermed stopper hun også som forhandlingsleder for 200.000 statsansatte i CFU.

I disse uger er Rita Bundgaard, formand for HK/Stat og for det statslige forhandlingsfællesskab CFU, travlt optaget med OK24.

Men når røgen lægger sig, kan hun se enden på den fagpolitiske karriere foran sig. OK24 bliver Rita Bundgaards sidste overenskomstforhandling.

LÆS OGSÅ: Fru Stat er drevet af medlemmerne: Nu er hun chefforhandler for 180.000

Formanden for de statsansatte HK'ere siden 2012 har nemlig besluttet sig for ikke at genopstille, når HK/Stat holder sektorkongres 10.-11. juni. 

"Jeg er fra flere sider blevet opfordret til at søge genvalg som formand for HK Stat, selv om mit valggrundlag i HK giver mig retten til at gå på pension. Opbakningen er jeg naturligvis stolt over og glad for, men den ændrer ikke min beslutning om at stoppe som formand for HK Stat til sommer. Samtidig forlader jeg naturligvis posterne som formand for OAO-S og formand for CFU’s forhandlingsudvalg, " siger Rita Bundgaard i en nyhed på HK's hjemmeside. 

LÆS OGSÅ: De statsansattes topforhandler: "Jeg kommer ikke til at gå ud og sige, at vi får 4.000 kroner for lidt"

Bag sig har Rita Bundgaard et kvart århundrede med tillidsposter i HK. Hun overtog posten som topforhandler for landets cirka 200.000 statsligt ansatte efter Flemming Vinther og krydsede første gang klinger som statslig forhandlingsleder ved OK21. 

Rita Bundgaad forsikrer i nyheden på HK's hjemmeside om, at hun fortsætter arbejdet som sektorformand og forhandler med "120 kilometer i timen" indtil sidste arbejdsdag. 

To kandidater har indtil nu meldt sig som kandidater til at efterfølge HK/Stat-formanden. 

Det drejer sig om nuværende næstformand Ulla Moth-Lund Christensen og formand for landsklubben HK Politiet og Anklagemyndigheden Mathias Hvid Dalgaard Jakobsen.  

GDPR