S-profil og flere borgmestre langer ud efter ældrepleje-forslag fra Rabjerg Madsen

20210602-144428-L-1920x1280we
"Nu har vores politiske ordfører sluppet en lampeånd løs her i ferien. Der vil min opfordring være, at når vi kommer tilbage fra sommerferie, så skal lampeånden puttes tilbage i flasken," siger folketingsmedlem Anders Kronborg (S) om forslaget fra Rabjerg Madsen (S). Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Flere socialdemokrater mener ikke, at opsparingsmodel for fremtidens ældrepleje er vejen frem. "Den slags klarer vi over skatten," lyder det i stedet.

"Jeg synes, vi skal pakke forslaget væk."

Så kontant er meldingen fra det socialdemokratiske folketingsmedlem Anders Kronborg ovenpå hans egen politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsens (S), forslag om at indføre en opsparingsmodel til velfærdsrettigheder i alderdommen.

LÆS OGSÅ: Nyt forslag fra S vil ændre velfærdsmodellen markant

Det skriver JydskeVestkysten.

"Nu har vores politiske ordfører sluppet en lampeånd løs her i ferien. Der vil min opfordring være, at når vi kommer tilbage fra sommerferie, så skal lampeånden puttes tilbage i flasken, og så bliver den gemt godt af vejen," lyder det videre fra Anders Kronborg.

Forslaget fra Rabjerg Madsen har ikke været drøftet i S-gruppeledelsen og er således alene den politiske ordførers eget bud på, hvordan vi undgår det fremtidsscenarie, han frygter, hvor samfundet og ældreplejen er delt op i et A- og et B-hold.

LÆS OGSÅ: Madsen: Rabjerg sender den forkerte sommerballon til vejrs

Men flere socialdemokratiske borgmestre frygter, at forslaget netop vil forøge opdelingen i A- og B-hold og udtrykker i Berlingske derfor bekymring over for tankerne fra Rabjerg Madsen.

"Danmark må og skal aldrig blive et forsikringssamfund, hvor man får hjælp, hvis man har sparet op," lyder det blandt andet fra Michael Vindfeldt (S), der er borgmester i Frederiksberg Kommune:

"Den slags klarer vi over skatten."

På Facebook udtrykker den socialdemokratiske borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, også sin utilfredshed med forslaget.

"Helt ærligt, nu må I stoppe. Det er muligt, at der i en trepartiregering skal gives og tages, men det der er noget ikke-socialdemokratisk politik, som vi bare ikke kan eller vil være med til," lyder det fra Erik Lauritzen.

GDPR