Guide:
Sådan kan du få det bedste ud af den sene del af arbejdslivet

ldre_h__ndv__rker_Anders_Kristensen_Ritzau_Scanpix
Andelen af medarbejdere over 55 år stiger kraftigt i de kommende år, viser nye tal fra PFA Pension. (Arkivfoto) Foto: Anders Kristensen, Ritzau Scanpix
12. jun. 2021 08.00

PFA's programchef Jesper Brask Fischer, giver her gode råd til, hvad man som medarbejder kan gøre for at præge sin senkarriere og sikre, at man får det bedste ud af den sene del af arbejdslivet.

VI HAR I EFTERHÅNDEN mange år talt om, at arbejdsstyrken bliver ældre. Og nu viser nye tal fra PFA, at udviklingen for alvor tager fart i de kommende år. Således vil andelen af medarbejdere over 55 år hos de største virksomheder med pensionsordning i PFA stige fra 23 pct. i dag til 31 pct. om fire år.

Det betyder, at stadig flere medarbejdere befinder sig i den sene del af arbejdslivet og bl.a. skal forholde sig til, om de vil gå på pension eller blive i job. Da vi ikke længere har en fast pensionsalder i Danmark, er det meget mere op til den enkelte, i forhold til hvad vi har været vant til. Og mange af seniormedarbejderne vil faktisk gerne fortsætte med at arbejde.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord