Sådan skal flere lokkes til landets SOSU-uddannelser:
'Der skal penge i kassen'

20170112-141703-3-1920x1081we
'Mange af de potentielle elever, de arbejder jo på nuværende tidspunkt i plejesektoren som ufaglærte.' (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
8. dec. 2020 06.00
Der skal være en gevinst at hente ved at vælge SOSU-uddannelsen. Det er rationalet bag regeringens nye finanslovssikrede tiltag, der skal få flere ufaglærte og faglærte med forældede uddannelser til at vælge vejen mod plejesektoren. En god aftale, mener FOA og uddannelsesdirektør.

Uddan dig til SOSU-assistent og få dagpenge undervejs – og lidt til.

Det er en mulighed, flere af landets ledige ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse nu står over for. Det fremgår af den nye finanslov for 2021, som regeringen og dens støttepartier står bag.

Her målrettes indsatsen mod at få flere til at uddanne sig inden for SOSU-faget. Et fag, der i flere år har lidt under manglende tilslutning. Således kunne A4 Arbejdsliv tidligere fortælle, hvordan hver femte ansatte i ældreplejen er ufaglært.

Det skal der nu sættes ind over for. Derfor indfører man et nyt tiltag, gældende fra 2021, der skal få flere til at vende blikket mod plejefaget.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord