Nemlig.com-konkurrent tegner overenskomst med 3F

9366ffef-bdb5-4620-9a62-1e8f3686bdc3
Det er Føtex-ansatte, der leverer Foto: Pressefoto
Salling Group og 3F er blevet enige om en helt ny overenskomst for de servicebude, der leverer mad for Føtex.

Artiklen er opdateret med svar fra Nemlig.com.

Fremover vil de flere hundrede Føtex-bude, der leverer toiletpapir og dåsetomater til danskernes dørtrin rundt om på Sjælland være dækket af en overenskomst.

Salling Group, der blandt andet står bag Føtex, har nemlig tegnet en ny overenskomst med 3F Transport, skriver supermarkedsgiganten i en pressemeddelelse.

- Det har været afgørende for os, at det er vores egne servicebude, som leverer dagligvarerne hjem til danskerne. På den måde sikrer vi, at servicen er i top, og at servicebudene arbejder og bliver lønnet på ordentlige vilkår under en velbalanceret virksomhedsoverenskomst, siger HR-direktør i Salling Group, Louise Gade, i pressemeddelelsen.

Og hos 3F er man tilfreds med den nye aftale.

- Onlinehandlen er i vækst - det har Salling Group været bevidst om fra start og har sikret ordentlige forhold for deres medarbejdere. Det bygger den nye overenskomst videre på, så forbrugerne fortsat kan vælge sikkerhed for fair transport og ordnede forhold, når de bestiller dagligvarer, siger formand for 3F Transport, Jan Villadsen, der også håber på, at den nye overenskomst kan være med til at inspirere andre virksomheder på området til at tegne overenskomst.

Føtex-budene har kørt ud med varer siden marts. De har indtil nu arbejdet på ansættelsesbetingelser som følger af en ældre virksomhedsoverenskomst.

Den nye overenskomst træder i kraft 1. januar 2022.

Stort fokus på chaufførers arbejdsforhold

Der er kommet fokus på forholdene for de chauffører, der leverer dagligvarer til danskerne, efter Politiken kunne afsløre dybt problematiske arbejdsvilkår for de chauffører, som kører med dagligvarer for onlinegiganten Nemlig.com.

Chaufførerne har ikke overenskomst, og 3F er i øjeblikket i konflikt med de vognmænd, der leverer varer for Nemlig.com.

Tidligere på sommeren valgte en anden konkurrent, Coop, at ansætte de chauffører, der tidligere havde kørt for en underleverandør, og indgå overenskomst med 3F.

LÆS OGSÅ: Coop ansætter egne chauffører og indgår overenskomst: 'Et vigtigt gennembrud'

Derfor er Nemlig.com nu det eneste store onlinesupermarked, der ikke har egne chauffører med overenskomst.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at Nemlig.com følger i konkurrenternes fodspor.

- Nemlig.com og deres arbejdsgiverforening aflyste et møde 23. juni, hvor vi skulle have drøftet det. Siden har vi intet hørt fra Nemlig.com. Jeg håber, at de snart indser, at ordnede vilkår er vejen frem, siger Jan Villadsen til Fagbladet 3F.

I en skriftlig kommentar til A4 Overenskomst skriver Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør i Nemlig.com:

'De transportvirksomheder, som bringer varer ud for nemlig.com, er forpligtede til minimum at betale deres chauffører en løn på minimum mellem 28.125 kr. og 33.750 kr. om måneden for en 37 timers arbejdsuge afhængigt af, hvornår på døgnet de arbejder. Dette er inkl. feriepenge. Dette sikrer en løn på overenskomstlignende vilkår. Derudover afregnes naturligvis også de lovpligtige bidrag, ATP m.m. samt løn under sygdom og barsel. Derudover har der de seneste 15 år været overenskomst for nemlig.coms medarbejdere i varehuset.'

GDPR