Trods afgørelse fra Arbejdsretten: SAS' bagagefolk fortsætter arbejdsnedlæggelse

20121030-175113-6-1920x1280we
Strejken har henover weekenden betydet forsinkelser og problemer med at få bagage ombord på fly. (Arkivfoto) Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Jeppe Vejlø/Ritzau Scanpix
Siden lørdag har SAS' bagagepersonale strejket. Det gør de fortsat mandag morgen, oplyser Københavns Lufthavn.

Mandag morgen har SAS' bagagepersonale i Københavns Lufthavn endnu ikke genoptaget deres arbejde.

Det oplyser Lars Lemche, fungerede pressechef i Københavns Lufthavn.

Søndag blev personalet pålagt af Arbejdsretten at genoptage deres arbejde "straks og senest ved normal arbejdstids begyndelse mandag den 14. februar".

Men det er altså ikke sket endnu.

Den overenskomststridige strejke har varet siden lørdag morgen, hvor ansatte i selskabet SAS Ground Handling (SGH) nedlagde deres arbejde.

SGH håndterer bagage for både SAS og andre flyselskaber i lufthavnen.

Strejken har hen over weekenden betydet forsinkelser og problemer med at få bagage om bord på fly.

Ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank og tæt følger af luftfartsbranchen, er arbejdsnedlæggelsen hos bagagepersonalet især udløst af utilfredshed med arbejdsvilkårene.

- De er utilfredse med lønforringelser og mere weekendarbejde. Det er det, vi hører fra dem. Der er ikke noget at sige til, at de er utilfredse med det.

- Virkeligheden for SAS er bare, at der bliver færre forretningsrejsende i fremtiden. Det vil sige, at der bliver en større andel af de rejsende, der vil afsted i weekenden.

- Hvis medarbejderne ikke er parate til at omstille sig til det, så risikerer man ikke at kunne flyve, når kunderne gerne vil. Og så er det svært at overleve som flyselskab, siger Jacob Pedersen.

Også mandag risikerer passagerer at blive forsinket eller ikke at få deres bagage med, siger Lars Lemche fra Københavns Lufthavn.

Hvis man skal rejse med et fly, der kan være berørt af arbejdsnedlæggelsen, er det derfor en god idé at pakke de mest fornødne ting i håndbagagen, siger Lars Lemche og nævner eksempelvis en tandbørste.

Hos SAS kan Alexandra Lindgren, konstitueret pressechef i Danmark, mandag morgen ikke sige, hvornår bagagepersonalet genoptager deres arbejde.

Hun siger dog, at det kan ske når som helst.

Mandag morgen er flere SAS-afgange forsinket i Københavns Lufthavn. Det fremgår af lufthavnens hjemmeside ved 9-tiden, at en række fly står til at lette med over en times forsinkelse.

Det vides ikke med sikkerhed, om forsinkelserne skyldes strejken. Den falder på et tidspunkt med stor aktivitet i lufthavnen, hvor mange danskere lørdag og søndag er rejst på vinterferie.

Mandag er til gengæld en mere rolig dag med færre afgange og færre rejsende, fortæller Lars Lemche fra Københavns Lufthavn.

/ritzau/

GDPR