De får veteraner i god gænge:
Danmarks bedste veteran­arbejdsplads

trine_bramz
Ny pris skal anerkende veteraners særlige kompetencer. Her hilser forsvarsminister Trine Bramsen (S) på danske soldater på vej til udstationering i Estland. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
3. feb. 2020 13.00
For første gang nogensinde uddeler forsvarsminister Trine Bramsen (S) i dag en pris som 'Årets veteranvirksomhed'. Prisen går til en virksomhed, der har haft stor succes med at ansætte tidligere udsendte soldater.

Sikkerhedsvirksomheden Securitas har gjort en særlig indsats for at ansætte og fastholde veteraner på arbejdspladsen.

Derfor modtager firmaet i dag den nystiftede pris 'Årets Veteranvirksomhed', der uddeles af Forsvarsministeriet.

LÆS OGSÅ: 100 jobafslag, næseblod og for højt blodtryk: 'Man er jo ikke mindre værd, bare fordi man er fyldt 50'

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) besøger i dag Securitas A/S i Glostrup for at overrække prisen til virksomheden, der har lidt over 50 veteraner ansat.

- Vi skal passe godt på dem, som har passet godt på os. Langt de fleste veteraner kommer styrkede hjem fra en udsendelse. De er dygtige og medbringer stærke kompetencer til deres arbejdsplads. Andre har brug for mere støtte i hverdagen, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Prisen, som altså uddeles for første gang i dag, bliver tildelt Securitas for virksomhedens ekstraordinære indsats for at rekruttere og fastholde veteraner på arbejdsmarkedet. Det skriver Forsvarsminsteriet i en pressemeddelelse.

Disciplin og stærke samarbejdsevner

Blandt de mange tidligere udsendte, der arbejder for Securitas, findes der både ressourcestærke veteraner og veteraner, som har behov for ekstra støtte. Securitas formår at favne begge typer af veteraner, lyder det:

 - Med prisen sætter vi fokus på en arbejdsplads, som har formået at bruge veteranernes spidskompetencer til gavn for virksomheden – og med respekt for den enkelte veteran, siger forsvarsministeren.

LÆS OGSÅ: Krænkelser i forsvaret: 'For soldater bliver det et spørgsmål om liv eller død'

I pressemeddelelsen fra Forsvarsminsteriet lyder den nærmere begrundelse for, at lige præcis Securitas skal have æren af at blive kåret som den første særlige veteranarbejdsplads, således:

- Virksomhedens opgaver passer godt til veteranernes faglige styrker som for eksempel disciplin og en stærk evne til at samarbejde. I kombination med en virksomhedskultur præget af tillid, anerkendelse og respekt er Securitas en rollemodel og inspiration for andre virksomheder og organisationer.

Om prisen 'Årets veteranvirksomhed'

Det er første gang, at prisen som 'Årets veteranvirksomhed' uddeles. 

Prisen anerkender virksomheder, offentlige arbejdsgivere og frivillige organisationer, der fremmer rekruttering og fastholdelse af veteraner på arbejdsmarkedet.

Formålet med prisen er at øge opmærksomheden på veteraners særlige kompetencer.

19 virksomheder og organisationer har været indstillet. Det er forsvarsminister Trine Bramsen, der har udvalgt vinderen.

Den første modtager af prisen er sikkerhedsvirksomheden Securitas A/S, der har lidt over 50 veteraner ansat.

Securitas har hovedsæde i Glostrup og har i alt 1.100 medarbejdere ansat i hele Danmark.

Kilde: Forsvarsministeriet