Peter Seier Christensen trækker sig:
Nye Borgerlige skal finde ny næstformand

20221112-130339-L-1920x1279we
Sammen med Pernille Vermund var Peter Seier Christensen med til at grundlægge Nye Borgerlige. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
19. jan. 2023 06.00
Dermed skal Nye Borgerlige både vælge en ny formand og næstformand på ekstraordinært årsmøde i næste måned.

I sidste uge meddelte Pernille Vermund, at hun trækker sig som formand for Nye Borgerlige.

Og nu skal partiet også finde en ny næstformand, da den nuværende, Peter Seier Christensen, trækker sig fra posten.

Det skriver DR.

"Når vi skifter formand, tager vi en ny start. Så kan vi sætte en ny næstformand ind, så vi har et clean cut," siger Peter Seier Christensen til DR.

Det var ham og Pernille Vermund, der tilbage i efteråret 2015 grundlagde Nye Borgerlige, efter de havde meldt sig ud af Konservative.

Partiet har indkaldt til et ekstraordinært årsmøde 7. november, hvor partimedlemmerne altså nu både skal vælge en ny formand og en ny næstformand.

Peter Seier Christensen er dog ikke færdig med dansk politik, da han modsat Pernille Vermund fortsat regner med at stille op til næste folketingsvalg.

Lars Boje Mathiesen, der sidder i Folketinget for Nye Borgerlige, er indtil videre den eneste, der har meldt sit kandidatur til formandsposten.

Kim Edberg Andersen har onsdag aften i en video på Facebook meddelt, at han stiller op til posten som partiets næstformand, efter et flertal i folketingsgruppen har ønsket hans kandidatur.