Seks ud af ti jobchefer kritiserer sammensætningen af regeringens ekspertgruppe

20230330-204839-L-1920x1279we
Ekspertgruppen, der skal levere bud på fremtidens beskæftigelsesindsats, og som er nedsat af beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), får nu kritik af flere jobcenterledere og arbejdsmarkedschefer i kommunerne. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Et overvældende flertal af kommunernes jobchefer hælder regeringens ekspertgruppe, der skal nytænke beskæftigelsesindsatsen, ned ad brættet. Det viser en ny stikprøveundersøgelse, A4 Beskæftigelse har foretaget. Der mangler folk med praktisk erfaring, mener jobcheferne.

Regeringens ekspertgruppe, der er udpeget til at levere bud på fremtidens beskæftigelsesindsats, får nu kritik af flere jobcenterledere og arbejdsmarkedschefer i kommunerne.

Det viser en stikprøveundersøgelse, som A4 Beskæftigelse har foretaget blandt jobcheferne.

Undersøgelsen viser, at 16 ud af de 25 jobchefer - svarende til seks ud af ti - der har svaret på A4 Beskæftigelses henvendelse, er kritiske over de udvalgte medlemmer i ekspertgruppen.

LÆS MERE: Stikprøve: 6 ud af 10 jobchefer ryster på hovedet af regeringens ekspertgruppe

Kritikken skyldes, at kun et enkelt medlem har reel praksiserfaring med, hvad der sker rundt i landets jobcentre. Det er beskæftigelseschefen i Aarhus Kommune, Vibeke Jensen. De sidste fem medlemmer af ekspertgruppen er fire forskere og en kommunaldirektør.

En af de kritiske røster kommer fra Lene Britt Jørgensen, der er jobcenterchef i Samsø Kommune

“Det er problematisk, at der ikke er flere fagpersoner i ekspertgruppen, der ved noget om beskæftigelsesindsatser, der virker. Det er også problematisk, at der ikke er flere praktikere med. Det kunne være en socialrådgiver eller fagkoordinator, der har den helt praksisnære erfaring,” forklarer Lene Britt Jørgensen til A4 Beskæftigelse.

Seks af de adspurgte jobchefer mener, at sammensætningen er fin, mens tre svarer ”ved ikke”.

Det er beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der har sammensat ekspertgruppen, som har økonomiprofessor Claus Thustrup Kreiner som formand.

De skal levere konkrete modeller og anbefalinger til en ny og omfattende beskæftigelsesreform, der luger ud i regeljunglen og skaffer besparelser på tre milliarder kroner i 2030.

Ane Halsboe-Jørgensen har ikke ønsket at kommentere kritikken. Ekspertgruppen skal afrapportere til regeringen senest i juni 2024.

Læs hele artiklen i A4 Beskæftigelse.

GDPR