SF kalder regeringen i samråd om nedlæggelse af seniorpension

20220614-154954-L-1920x1280we
Karsten Hønge (SF) vil have den nye beskæftigelsesminister til at stå skoleret. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Ny beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skal stå skoleret i samråd om den såkaldte 'Arne plus'.

Onsdag fik vi et regeringsgrundlag, torsdag nye ministre og fredag blev der så indkaldt til det første samråd i den nye SVM-regering.

Det er SF, som har indkaldt den nye bekæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til et samråd om den såkaldte 'Arne plus'-ordning.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Jeg forstår ikke, hvordan de kan få forringelser til at lyde som noget positivt. Når man gafler tre år af menneskers pension og sætter dem ned med 4000 kroner om måneden, hvordan kan det så på nogen måde gå i plus? Det kræver et samråd," siger SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge til Ekstra Bladet.

Regeringen fremlagde i sit regeringsgrundlag, at man vil nedlægge Arne-pensionen og seniorpensionen, som vi kender dem, og lave et nyt tilbud med to indgange. Statsminister Mette Frederiksen (S) døbte selv den nye ordning 'Arne plus'.

Siden har regeringen dog fået meget kritik for den udlægning.

Den nye ydelse bliver nemlig 15.000 kroner, hvilket er en smule højere end Arne-pensionen i dag, men til genæld markant lavere end seniorpensionen, som er op til 19.738 kroner om måneden.

Med seniorpensionen kunne man desuden trække sig fra arbejdsmarkedet seks år før pensionsalderen, mens det med den nye ordning vil være tidligst tre år før.