Smitteudbrud på plejehjem trods vaccine:
Her er forklaringen

20210204-101139-L-1920x1257we
Selvom langt de fleste plejehjemsbeboere er blevet vaccinerede, kan der stadig opstå smitteudbrud på landets plejehjem (arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
3. maj 2021 15.49
Syv er testet positive for covid-19 på et plejehjem i Tårnby på trods af, at stort set alle beboere er færdigvaccinerede.

Tiden med smitteudbrud på landets plejehjem er ikke forbi. Det er på trods af, at plejehjemsbeboerne stod allerforrest i vaccinekøen og nu er færdigvaccinerede.  

Således er syv personer for nyligt blevet testet positive for covid-19 på Plejehjemmet Løjtegården i Tårnby på Amager, hvor der er 120 beboere. Det drejer sig om tre medarbejdere og fire beboere. Det sker altså selvom stort set alle beboere er vaccinerede. 

LÆS OGSÅ: Hed politisk omfavnelse kan sende sygeplejersker i strejke

Torben Klitmøller Hollman, der sektorformand for Social-Sundhed i FOA, er ikke overrasket. 

- Det er stadig kun 47 procent af vores medlemmer på plejehjemmene, der er færdigvaccinerede. Så det er alt for tidligt bare at tage hænderne over hovedet og sige ‘det var det’. Risikoen er stadig meget stor for smitte blandt vores medlemmer, især efter plejehjemmene åbnede op for besøg. 

Formanden mener, risikoen kunne have været væsentligt mindre. 

- Det går for langsomt med at vaccinere sosu'erne. Da man sløjfede AstraZeneca, gik det ud over den forlomme, som vores medlemmer havde. Jeg er bekymret for, hvem der skal tage sig af de ældre, hvis først vores sosu'er bliver syge, siger han.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord