Snart nye forhandlinger med TV 2 og Netflix i rettighedskonflikt:
Næste stridspunkt bliver data

20191022-201711-L-5585x3723ma
Ifølge direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov var den oprindelige rammeaftale med streamingtjenester ikke "genial". Producentforeningen efterlyser fortsat klare tal for, hvor mange mennesker der har set tv-serier produceret i Danmark. Det krav er endnu ikke opfyldt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
5. aug. 2022 13.36
Efter at Producentforeningen og Create Denmark i juli indgik en midlertidig aftale med Viaplay, vil den danske tv- og filmbranche i nye forhandlinger kræve at få adgang til seertal på danske produktioner.

Når Producentforeningen og Create Denmark går ind i nye forhandlinger om rettighedsaftaler, vil de have flere data fra streamingtjenesterne.

"Vores ønske er at få data på, hvem der ser hvad. Hvor mange mennesker, der har set en Netflix-serie eller en Viaplay-serie produceret i Danmark," siger direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov.

I flere måneder har dansk tv- og filmproduktion stået stille på grund af en strid mellem den danske filmbranche og streamingtjenester. 

En aftale, der skulle sikre danske filmfolk bedre betaling fra streamingtjenesterne, fik i løbet af året TV 2 Play, Netflix og senest Viaplay til at stoppe med at udvikle nye danske film og tv-serier i protest mod den nye rettighedsaftale. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord