Sofie Carsten Nielsen forlader Folketinget

20230417-140146-L-1920x1429we
Sofie Carsten Nielsen forlader Folketinget efter mere end ti år. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den tidligere leder for Radikale Venstre har landet et job i Dansk Industri. Stinus Lindgreen vender tilbage til Folketinget.

Radikale Venstres tidligere leder, Sofie Carsten Nielsen, har fået nyt job i Dansk Industri med titel som EU Bio Project Director.

Dermed forlader hun også Folketinget, hvor hun blev valgt for første gang i 2011.

I den nye stilling får den tidligere uddannelses- og forskningsminisiter ansvaret for at opbygge en "handlekraftig europæisk biosolutions-koalition", fremgår det af en pressemeddelelse.

Og hvad er biosolutions så?

"Det er naturens egne løsninger. Altså mikroorganismer, man kan omsætte ved hjælp af teknologi og viden og forskning, så man løser klima- og naturudfordringer, mangel på fødevarer, fødevarer der tager for meget plads, så der bliver plads til mere biodiversitet og co2-reduktioner," fortæller Sofie Carsten Nielsen til DR.

Trak sig efter dårligt valgresultat

Sofie Carsten Nielsen blev leder af Radikale Venstre i 2020, da daværende leder Morten Østergaard trak sig efter sager om seksuel krænkelser i partiet.

Efter folketingsvalget i 2022 trak hun så sig selv som leder, efter partiet blev mere end halveret, mens hun selv også kun lige akkurat fik nok stemmer til selv at fortsætte i Folketinget.

"Vælgernes stemmer vil noget andet, og det har jeg den største respekt for. Og derfor kan jeg selvfølgelig heller ikke forsætte som politisk leder," sagde hun dengang.

Hun tiltræder stillingen i Dansk Industri 1. maj, og det bliver Stinus Lindgreen, der ikke opnåede valg i efteråret, som overtager hendes mandat.

GDPR