Næstformand i HK:
Sej kamp at få ligestilling mellem fysisk og psykiske arbejdsmiljø

mrasmussen
- Alt for mange oplever problemer med stress og har svært ved at få det anerkendt som en arbejdsskade, mener HK's næstformand. Foto: Pressefoto/HK
9. jul. 2021 12.46
Sommerinterview med Martin Rasmussen, næstformand i HK Danmark.

Næstformand i HK Danmark, Martin Rasmussen, er stolt af, at 10 års kamp for et bedre psykisk arbejdsmiljø endelig har båret frugt. Det fortæller han om i dette sommerinterview.

Hvilken arbejdsmiljøindsats – eller initiativ har overrasket dig positivt under corona? 

- Corona-epidemien har været et stort eksperiment, hvor tre ud af fire af vores medlemmer i HK er blevet sendt hjem for at arbejde bag en skærm. Det har overrasket mig enormt meget, at det på trods af de vanskelige omstændigheder er gået så godt med at arbejde hjemme. Ikke nok med at effektiviteten har været høj, så har jeg også været positivt overrasket over de enormt mange kreative initiativer, der har været for at skabe socialt kollegaskab trods de fysiske begrænsninger.

- HK’erne har quizzet med hinanden, mødtes til virtuel fredagsbar – ja sågar dyrket kontor-fitness sammen digitalt. Nu er det vigtigt, at der findes mere langvarige og frivillige løsninger. Arbejdsmiljøet, både det fysiske og det psykiske, skal være i orden – også derhjemme.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord