Mere end 2.000 sosu'er støtter sygeplejerskers lønkamp: Vi bliver nødt til at stå sammen

20210907-082520-L-1920x1280we
sygeplejersker fortsatte i denne uge med at strejke foran Rigshospitalet.
På blot tre dage har mere end 2000 social- og sundhedsmedarbejdere samlet sig i en Facebook-gruppe for at støtte sygeplejerskernes kamp for bedre arbejdsvilkår.

Der blev officielt sat en stopper for sygeplejerskernes strejke i slutningen af august, da regeringen afsluttede den historisk lange konflikt med et indgreb.

Alligevel har flere sygeplejersker siden nedlagt arbejdet i kortere perioder på hospitaler landet over, og tidligere på ugen tog Danske Regioner så konsekvensen ved at indgive et klageskrift til Arbejdsretten.

Torsdag eftermiddag pålagde retten sygeplejerskerne at genoptage arbejdet og holde det normaliseret. Alligevel er det langt fra sikkert, at det vil få alle sygeplejersker til at makke ret.

- Vi har tænkt os at fortsætte. Problemet er ikke forsvundet, bare fordi regeringen har lavet et indgreb. Vi bliver ved med at nedlægge arbejdet, indtil problemerne bliver håndteret, sagde Luca Pristed, der er talsmand for en gruppe sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet i denne uge, til Ritzau

LÆS OGSÅ: Ulovlige strejker er en rigtig dårlig nyhed for Grete Christensen: - Det demonstrerer jo, at hun ikke har styr på sit bagland

Både på Christiansborg, blandt arbejdsgiverne og i resten af fagbevægelsen skaber sygeplejerskernes ulydighed irritation, har det lydt fra flere analytikere. De hvide kitlers kamp for ligeløn har i det hele taget svækket solidariteten i fagbevægelsen, har flere peget på

Alligevel møder sygeplejerskerne nu stor opbakning fra sosu-assistenter.

Sygeplejerskerne har startet en bølge. Nu vil vi være med til at starte en orkan
 Social- og sundhedsassistent Charlotte Marie Høj, der står bag Facebook-gruppen .

På blot tre dage har mere end 2000 social- og sundhedsmedarbejdere samlet sig i en gruppe på Facebook for at støtte sygeplejerskernes kamp for bedre arbejdsvilkår. 

”Sosu-personale bakker sygeplejerskerne op ved at sige nej”, lyder den opfordringen

LÆS OGSÅ: Skal din tillidsrepræsentant løbe med guldet?

Det er social- og sundhedsassistent Charlotte Marie Høj, der står bag gruppen. Til Fagbladet FOA, siger hun, at det er vigtigt at vise sygeplejerskerne opbakning, så de ikke er alene om at vise, at grænsen er nået.

Siden regeringsindgrebet i sygeplejerskernes konflikt, har formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, fastslået, at man ikke længere skal forvente, at hendes medlemmer udviser fleksibilitet overfor arbejdsgiverne.

Det bør social- og sundhedspersonale heller ikke, mener Charlotte Marie Høj. Hun siger til Fagbladet FOA, at sosu'erne kan nikke genkendende til at have travlt, fordi der mangler hænder, men at de ofte bare løber hurtigere og arbejder mere, når der mangler en kollega, fordi de er omsorgsfulde mennesker.

- Vi bliver nødt til at stå sammen, for det er ikke om fem år, at vi mangler hænder. Det er nu. Sygeplejerskerne har startet en bølge. Nu vil vi være med til at starte en orkan, siger Charlotte Marie Høj til Fagbladet FOA.

GDPR