OK21-slutspurt uden corona-belønning:
Statens aftale presser de kommunale og regionale lønmodtagere

20200327-130624-L-1920x1280we
Der er lagt op til svære forhandlinger, når KL og Forhandlingsfællesskabet fredag indleder slutspurten mod ny overenskomst. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
12. feb. 2021 06.15
Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og Forhandlingsfællesskabet i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomst. Aftalen for de statsansatte har givet panderynker hos Mona Striib og Grete Christensen, der i efteråret forudså risikoen for den situation, de nu står i: Det bliver svært at høste på corona-sympati

I lørdags landede første tredjedel af OK21, da de statsansatte og arbejdsgiverne indgik aftale for de kommende tre år. 

Ifølge skatteminister Morten Bødskov (S) er det en "fantastisk aftale", staten har lavet med Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU).

Sprogbrugen er mindre svulstig blandt forhandlerne for lønmodtagerne i regionerne og kommunerne. Armene er IKKE hævet i triumf. Tværtimod føler de sig fanget i en meget svær situation forud for deres afsluttende forhandlinger, som begynder fredag for de kommunalt ansatte.  

Fødselaren Mona Striib, som i dag fylder 60 år, ved bedre end nogen, at aftalen på statens område nærmest på grader udstikker kursen for resten af feltet. Dér fører Striib ordet på vegne af de 565.000 ansatte i Danmarks 98 kommuner og 5 regioner. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord