Statens Kunstfond uddeler millioner til forfattere

39907_6334_85cfa940da904341b97d22569d4cbbb4_original
Forfatteren Sanne Munk Jensen er blandt de 287 forfattere, der netop har modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat. Foto: Gyldendal
Statens Kunstfond har netop uddelt arbejdslegater til 287 danske forfattere. Det samlede beløb lyder på 31 millioner kroner, og fokus har i år været på de forfattere, som beskæftiger sig med børn og unge.

Der bliver langet penge over disken hos Statens Kunstfond. 

Nærmere bestemt har kunstfonden netop oplyst, at den har uddelt et samlet beløb på 31 millioner kroner til 287 danske forfattere.

“Det er nærmest overvældende at orientere sig i alle de nye stemmer, der vælder frem i disse år – fra romankunst og lyrik over litteratur til børn og unge, illustrationer og tegneserier til faglitteratur og oversættelse: Hele det store felt, som udvalget dækker over, sprudler af talent, der ud over kvalitet også udmærker sig ved en imponerende mangfoldighed,” siger Dennis Gade Kofod, forfatter og udvalgsleder for legatudvalget for litteratur ved Statens Kunstfond.

Børn og unge

Statens Kunstfond oplyser, at fonden i år har valgt at lægge fokus på kunst og underholdning, der henvender sig til børn og unge. Derfor er en andel af legatmodtagerne i år forfattere, som beskæftiger sig med disse områder.

LÆS OGSÅ: Ny bog om berygtet dansk nazist: "Vi har ikke haft noget tilsvarende i dansk politisk historie"

Forfatteren Sanne Munk Jensen er blandt dem. Hun står bag otte ungdomsromaner heriblandt ”En dag skinner solen også på en hunds røv” fra 2007, som hun vandt Gyldendals Store Børne- og Ungdomspris for samme år.

“Mest af alt bringer Sanne Munk Jensen os alle sammen tættere på hinanden på tværs af alder, landsdel og livsvilkår. Hun skaber forståelse og nysgerrighed med sine bøger,” lyder en del af Statens Kunstfonds begrundelse for det treårige arbejdslegat på 855.000 kroner, som Sanne Munk Jensen er blevet tildelt.

Ombejlet legat

Kunstfonden oplyser, at der har været 896 forfattere, der har ansøgt arbejdslegatet. Blandt dem er 287 blevet tildelt legatet. 

LÆS OGSÅ: TV2 og filmfolk i storkonflikt: Al dramaproduktion er stoppet

Seks forfattere er blevet tildelt et treårigt arbejdslegat på 855.000 kroner. 248 er tildelt et såkaldt almindeligt arbejdslegat på 100.000 kroner, og 33 er tildelt et debutantlegat på 50.000 kroner.

Statens Kunstfond meldte tidligere på ugen ud, at de har uddelt arbejdslegater til 1.035 kunstnere, heriblandt også forfatterne, til en samlet sum på 88 millioner kroner. Årligt uddeler kunstfonden midler til over 6.000 projekter eller kunstnere.

GDPR