Støjberg vil hæve kørselsfradrag for yderkommuner

20220624-144228-L-1920x1280we
Hvis det står til Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne skal det være billigere at tage bilen på arbejde i 25 yderkommuner. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kørselsfradraget for yderkommuner skal hæves med 50 procent, mener Inger Støjberg, der vil finde pengene ved at spare på kulturen.

Det skal være billigere at tage bilen på arbejde i yderkommuner. I hvert fald hvis det står til Danmarksdemokraterne.

Partiet vil hæve kørselsfradraget for 25 yderkommuner med 50 procent. Det siger formand Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

"Som det er i dag, får du det forhøjede kørselsfradrag, hvis du bor i et landdistrikt og for eksempel arbejder i en større by. Men det styrker jo ikke de virksomheder, der allerede ligger ude i landdistrikterne. Det er virkelig vigtigt for dem også at kunne tiltrække arbejdskraft," siger Inger Støjberg til avisen.

Derfor skal forslaget også gælde for personer, som arbejder i yderkommuner, men ikke bor der. I dag gives der kun fradrag til dem, der bor i kommunerne.

Ifølge Danmarksdemokraterne vil det nye forslag koste 800 mio. kr. om året, og alle pengene skal ifølge Inger Støjberg findes ved at spare på kulturen. Det svarer ifølge Jyllands-Posten til en beskæring på 6-7 procent  af Kulturministeriets budget.

GDPR