Støjberg færdig som klummeskribent hos Ekstra Bladet

20220107-133850-L-1600x957we
Inger Støjberg afsoner for tiden den dom, som hun fik i Rigsretten 13. december på 60 dages fængsel. Hun afsoner med fodlænke. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ekstra Bladet ønsker ikke at have politikere ansat, og derfor er Støjberg færdig som klummeskribent.

Efter mindre end fire måneder er tidligere minister Inger Støjberg færdig som klummeskribent for Ekstra Bladet. Det oplyser avisens ansvarshavende chefredaktør Knud Brix i avisen torsdag.

- Når Inger Støjberg ikke skal skrive for Ekstra Bladet, er det, fordi hun har et politisk projekt nu. Vi har ikke politikere ansat, som har et projekt, de skal bære over en målstreg, siger ansvarshavende chefredaktør Knud Brix.

Inger Støjberg afsoner for tiden den dom, som hun fik i Rigsretten 13. december på 60 dages fængsel. Hun afsoner med fodlænke.

Samtidig med at hun afsoner, har hun meldt sig aktivt i spørgsmålet om, hvad de danske vælgere skal stemme ved folkeafstemningen om Danmarks forsvarsforbehold i EU.

Her har hun sammen med Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl skudt gang i en kampagne for at bevare forbeholdet.

Netop Støjberg og Thulesen Dahls kampagne er det, der får Brix til at kappe båndene til Støjberg.

- Hun drager på turné med Kristian Thulesen Dahl, hvor hun vil kæmpe for et nej til folkeafstemningen. Da vi i første omgang ansatte hende, var det, fordi hun var stemt ud af Folketinget og ikke var politiker længere, siger han.

Han henviser til, at Inger Støjberg efter sin dom i Rigsretten blev erklæret uegnet til at sidde i Folketinget og dermed mistede sin plads.

Inger Støjberg nåede inden samarbejdet med Ekstra Bladet stoppede at få trykt en klumme med titlen "Støjberg: Jeg stemmer nej".

- Vi skal have mindre EU. Vi skal ikke have mere EU, lød klummens første linje.

- Derfor stemmer jeg nej, når vi den 1. juni skal stemme om EU-forsvarsforbeholdet.

Knud Brix siger til Ekstra Bladets egen journalist, at han ikke fortryder, at klummen blev bragt. Men samtidig har klummen været en "medvirkende årsag" til, at Brix nu stopper Støjbergs klummer.

Støjberg selv skriver på Facebook, at hun har "været glad for hver eneste klumme, som jeg har fået lov at skrive".

- Jeg har været utrolig glad for at skrive klummer for avisen, og tro det eller lad være; der er mange skønne mennesker på den avis, skriver hun.

/ritzau/

GDPR