Stor erhvervsskole fyrer to direktører - men ansætter vicedirektør

bygning_nyhed_rygestopkursus
Syddansk Erhvervsskole fyrer to direktører og slår stilling op i topledelsen. Foto: Syddansk Erhvervsskole
5. apr. 2024 13.09
Syddansk Erhvervsskole afskediger to uddannelsesdirektører. Der skal være mindre topledelse, siger direktøren på skolen, Lars Bregnehøj.

En omstrukturering har resulteret i to fyresedler i ledelsen på Syddansk Erhvervsskole. 

Afskedigelserne rammer uddannelses- og markedsdirektør Roar Falkenberg og uddannelses- og projektdirektør Jess Brink, hvis stillinger er nedlagte.  

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Syddansk Erhvervsskole, hvori der står, at skolen de seneste år har oplevet en elevnedgang fra 6.000 elever i 2013 til cirka 4.500 i 2024. 

Fra fire til tre ledelseslag

Skolen skal derfor i højere grad have fokus på kerneopgaven og være mere agil, siger direktør på Syddansk Erhvervsskole Lars Bregnehøj. 

"Vi har oplevet et markant fald i elevtal, og på den baggrund har vi valgt en fladere organisation og mindre topledelse," siger Lars Bregnehøj til A4 Uddannelse. 

Fremover vil Syddansk Erhvervsskole have tre ledelseslag fremfor fire - alligevel fremgår det af Syddansk Erhvervsskoles hjemmeside, at skolen skal ansætte en vicedirektør, hvilket Lars Bregnehøj ikke har ønsket at kommentere. 

Ifølge deres LinkedIn-profiler har begge nu tidligere direktører været ansatte på skolen i omkring tre år. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Jess Brink eller Roar Falkenberg til afskedigelserne.